Tips & Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met tips en veelgestelde vragen over kinderfeestjes. 

 

Voordelen van een kinderfeestje thuis vieren!

Er zijn geen extra begeleiders of auto’s nodig, in het draaiboek staat het gehele feestje van begin tot eind duidelijk beschreven. Een kinderfeestje thuis vieren is over het algemeen voordeliger dan een feestje op een locatie. Thuis voelt voor veel kinderen als vertrouwd, ze kennen de weg in huis waardoor de spanning zal afnemen. Jij als ouder bepaalt wat er gegeten en gedronken kan worden tijdens het feestje. 


Vanaf welke leeftijd geef je een kinderfeestje? 

Veel ouders kiezen ervoor om het eerste ‘echte’ kinderfeestje te organiseren als hun zoon of dochter naar de basisschool gaat. Op dit moment zijn de kinderen vier of vijf jaar en is het voor deze leeftijd nog lastig zich langere tijd te kunnen concentreren. De huidige themakisten van Mijnthemafeestje zijn vanaf de leeftijd 6 jaar.


Wie nodig je uit voor een kinderfeestje?

Een belangrijke vraag bij ieder feestje, want wie nodig je uit en wie niet. Bepaal daarom van te voren hoeveel kinderen er op het feestje mogen komen, inclusief de jarige natuurlijk! Door de leeftijd van je kind is het aantal vaak beperkt en zullen er altijd kinderen zijn die niet uitgenodigd worden, dit geldt immers ook als je eigen kind niet wordt uitgenodigd terwijl hij of zij dat wel verwacht had. Kijk bij het maken van de keuze vooral naar de kinderen waarmee je kind normaal gesproken ook speelt. Het is geen probleem als niet alle kinderen elkaar even goed kennen, hier kun je rekening mee houden bij het vormen van eventuele teams of groepjes.  


Hoeveel kinderen nodig je uit voor een kinderfeestje?

Laten we vooropstellen dat jij als ouder moet doen waar jij je goed bij voelt. De themakisten van Mijnthemafeestje zijn vanaf 6 kinderen te huur en vaak uit te breiden tot 10 kinderen. (De lasergame themakist zelfs tot 12)! Vaak wordt de leeftijd van de jarige als ideale aantal kinderen voor het kinderfeestje gezien, bijvoorbeeld 7 jaar = 7 kinderen. Belangrijk is om het aantal ruim van tevoren met de jarige af te stemmen zodat uw zoon of dochter rustig kan bedenken wie er op het feestje mogen komen. 


Wanneer stuur je de uitnodigingen voor het kinderfeestje?

Het aantal kinderen is bepaald en ook de keuze wie er mogen komen is definitief, tijd om de uitnodigingen te versturen zodat de voorpret van het feestje alvast kan beginnen! Verstuur de uitnodigingen van het kinderfeestje bij voorkeur 10 tot 14 dagen voor het feestje. Hoe eerder, hoe beter! De kans is hierdoor groter dat alle kinderen komen want ze kunnen deze dag op tijd vrij houden. Om teleurstelling in de klas te voorkomen kun jij samen met je zoon of dochter de uitnodigingskaartjes persoonlijk langs brengen bij alle vriendjes en vriendinnetjes. De uitnodigingen in de klas uit delen mag natuurlijk ook! 


Wanneer begin ik met de voorbereiding van een kinderfeestje?

Wanneer je een themakist van Mijnthemafeestje huurt ben je verzekerd van een uitgebreid draaiboek waarin het kinderfeestje van begin tot eind is beschreven. Ik adviseer om het draaiboek minimaal 1 week van te voren goed door te lezen, zo weet jij als ouder precies wat je kunt verwachten! Een aantal spelletjes uit de themakisten hebben een kleine voorbereiding nodig (+-5 min), alle materialen die je hiervoor nodig hebt zitten in de themakisten en kun je op de dag zelf klaar leggen!


De dag van het feestje, tip! 

Yes vandaag is het kinderfeestje en alle uitgenodigde kinderen zijn aanwezig! Voor sommige kinderen kan een kinderfeestje best spannend zijn, of stel dat er een ongelukje gebeurd tijdens het feestje, niks zo vervelend als geen contactgegevens hebben van de desbetreffende ouders. Zorg dat jij contact gegevens hebt van de ouders, een telefoonnummer is vaak voldoende. 


Hoeveel kinderen kunnen er maximaal per feestje? 

Dit verschilt per themakist! Het minimaal aantal kinderen per themakist is 6, dit is uit te breiden tot maximaal 10 kinderen. De themakist voor het lasergame feestje is zelfs uit te breiden tot 12 kinderen.


De jarige is ziek en het kinderfeestje kan niet doorgaan, wat nu?

Hé dat is vervelend, ziek zijn op de dag van je kinderfeestje! Laat mij via een mail of een berichtje op Faceook even weten dat het kinderfeestje niet door kan gaan, dan verwerk ik dit in de agenda. Je kunt het kinderfeestje verplaatsen naar een andere datum zonder hiervoor extra kosten te betalen.